Vanuit Nederland: 085 009 06 15 | Vanuit België: 09 298 08 40

Maatwerk

Maatwerk

3 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Rooster  Lijst 

3 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Rooster  Lijst 

Wanneer je zelf een goed idee hebt kun je altijd met ons in overleg om te kijken of wij jouw idee kunnen omzetten naar een product van recycled kunststof. De mogelijkheden zijn eindeloos en met onze jarenlange ervaring met kunststof producten kunnen wij een zo goed mogelijk product leveren.

Het kan zijn dat je een kunststof zitbank hebt ontworpen, of je eigen kunststof picknicktafel Wij kunnen van begin tot eind helpen, van het in 3d tekenen op de aanwijzingen van de klant, tot het daadwerkelijk produceren van de verschillende onderdelen.

Productieproces gerecycled kunststof

De grondstof is samengesteld uit een procentuele verhouding van LDPE (Lage Densiteit Polyethyleen) en HDPE (Hoge Densiteit Polyethyleen) en PP (Polypropyleen). Deze grondstoffen worden vermalen en onder hoge temperaturen samengesmolten. Vervolgens worden deze in matrijzen geperst. Tijdens de productie wordt het materiaal in de massa ingekleurd om er voor te zorgen dat het eindproduct een homogene kleur krijgt.

Eigenschappen gerecycled kunststof

Kunststof planken van gerecycled materiaal hebben de natuurlijke uitstraling van hout, maar hebben verbeterde eigenschappen. Zo is het product onderhoudsvrij, ongevoelig voor schimmels en insecten en zal het niet splinteren of rotten. De kunststof producten geven geen giftige stoffen af aan het milieu zijn isolerend en geluidsdempend. De kwaliteit van kunststofproducten wordt onder andere bepaald door de hoge dichtheid die zich uit in een vaste kern. Hierdoor is het mogelijk om hogere technische vereisten aan het materiaal te stellen.

Tolerantie van gerecycled kunststof

Bij producten uit gerecycleerde kunststoffen zijn toleranties op de afmetingen mogelijk van ongeveer 3%.

Bewerkbaarheid van gerecycled kunststof

De bewerkbaarheid van het materiaal is te vergelijken met het bewerken van hout. Het is mogelijk om het product te verzagen, schroeven, schaven en frezen. Wanneer het product in de lengte wordt doorgezaagd kan deze kromtrekken.