Vanuit Nederland: 085 009 06 15 | Vanuit België: 09 298 08 40

Vlonderplanken

Vlonderplanken

7 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Rooster  Lijst 

7 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Rooster  Lijst 

De vlonderplanken zijn massieve kunststof planken die gemaakt zijn van hoogwaardig gerecycleerde kunststof. Met deze vlonderplanken worden de Govadeck kunststof terrassen opgebouwd. De terrassen worden geplaatst met behulp van het Gova-Connect systeem. De Govadeck terrasplanken zijn onderhoudsvrij, duurzaam en weersbestendig.

Gova-Connect systeem

Het Gova-Connect systeem is een bevestiging uit hoogwaardig kunststof die in de gleuven aan de zijkant van de terrasplanken wordt geplaatst en die om de 35 cm op de kunststof onderbalken worden vastgeschroefd.

Benodigdheden voor een kunststof Govadeck terras

* Onderbalken welke volledig uit kunststof bestaan. De kleur is grijs en de afmetingen zijn 5x5x240 cm
* Afboordingsprofiel, het materiaal en de kleur is hetzelfde als de gekozen terrasplanken
* Gova-Connect en Gova-Start-Connect. Bevestiginsclips vervaardigd uit hoogwaardige HDPE. Deze clips dienen om de terrasplanken op de onderbalken te bevestigen.
*Gova-Fix. Verbindingsplaatje (0,2 x 4 x 7,7 cm) gemaakt van roestvrij staal (RVS) dat dient om de onderbalken met elkaar te verbinden. Tevens wordt Gova-Fix gebruikt om twee terrasplanken in de lengterichting met elkaar te verbinden.
* Schroeven. Roestvrij stalen schroeven. 4 x 25 mm voor bevestiging van Gova-Connect en Gova-Fix. 5 x 80 mm voor bevestiging van het afboordingsprofiel.

Benodigdheden per m2

Het gewicht van 1m2 is 32 kilogram en de hoogte van het systeem (kunststof vlonderplank,klem en ecobalk) is 82 mm. De benodigheden voor 1 m2 zijn:
* 1,85 recycle kunststof planken
* 1,4 ecobalken
* 19 connectklemmen
* 2,5 govafix strips
* 38 RVS schroeven van 4 x 25 mm
* 10 RVS schroeven van 5 x 80 mm

Anti-slip

Kunststof heeft als eigenschap dat het stroef is. Zelfs als het heeft geregend, of als de kunststof terrasdelen nat zijn geworden zijn de planken niet glad. Hierdoor zijn de planken veilig om te gebruiken rondom zwembaden en oevers en als steiger of als buitenterras.

Vervoer en opslag

Het vervoeren van de terrasplanken en het opslaan gebeurt horizontaal. Om vervormingen te voorkomen moeten de de planken voldoende worden ondersteund. Opslag in de volle zon, of in de nabijheid van een warmtebron wordt afgeraden.