Vanuit Nederland: 085 009 06 15 | Vanuit België: 09 298 08 40

Planken en Palen

Planken en Palen

10 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Rooster  Lijst 

10 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Rooster  Lijst 

De recycling kunststof planken en kunststof palen zijn gemaakt van gerecycleerd kunststof materiaal van hoge kwaliteit. De grondstoffen worden gemalen en daarna gemengd en onder een hoge temperatuur samengesmolten. Om te zorgen dat de recycle kunststof palen een homogene kleur krijgen wordt het materiaal bij de productie in de massa ingekleurd. De afwerking van het materiaal zorgt voor een generfde en licht glanzende structuur.

De kunststof planken worden gebruikt voor bijvoorbeeld het bekleden van stalwanden, of stapmolens. Tevens worden deze gebruikt rondom zwembaden en voor allerlei andere binnen- en buitentoepassingen. Door de grote flexibiliteit en duurzaamheid van het materiaal zijn er nog tal van toepassingsmogelijkheden te bedenken

De kunststof palen worden gebruikt als basis voor hekjes of ander soortige omheiningen. De palen zijn slagvast en scheuren en splinteren niet wanneer er enige kracht op wordt gezet.

Voordelen kunststof

Kunststof planken en kunststof palen zijn vergelijkbaar met hout, maar hebben sterk verbeterde eigenschappen. Zo is het niet nodig deze producten jaarlijks te verven of te beitsen. De weersomstandigheden hebben relatief weinig tot geen invloed op het materiaal. De kleuren vervagen niet en het materiaal zal niet rotten, splinteren of geïnfecteerd zijn met allerlei schimmels en insecten.

Bewerkbaarheid

Het bewerken van het materiaal is vergelijkbaar met het bewerken van houten producten. Het product kan geschroefd, bespijkert, gezaagd en geschaafd worden. Wanneer het product in de lengte wordt doorgezaagd kan er sprake zijn van kromtrekken.

Kleuren

De kunststof planken zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs, groen, bruin en beige. Deze kleuren zijn ook beschikbaar voor de kunststof palen.